Zmagovalca remixanja Nocoj pa oh nocoj sta…

Čeprav je bilo tokrat manj remixov, je bila naloga zelo težka.

Veliko smo se pogovarjali, poslušali, dali vsem priložnost. No na koncu je padla odločitev, da se na kompilacijo uvrstita Jax Zero in Robi.

 

Zakaj Jax Zero:

Pižama: “Komadu je vdihnil samosvojo energijo. S poskočnostjo instrumentala daje lep kontrapunkt resnosti tematike, obenem pa je eden redkih remikserjev, ki je ohranil Janjin refren, ki se mi zdi bistven del komada.  Kaj je boljšega kot twerkati in krumpati ob prepevanju o bojnih poljih, polnih mrličev? Tako ironičen koncept, da ga bodo hipsterji poštekali šele čez dve leti.”

Arsov: “Jax je res naredil nekaj novega in zelo spretno izvijačil Janjo. Profesionalno tudi glede strukture in same zgodbe. Jungle beati so že precej časa zunaj igre, a je vseeno naredil nekaj svežega iz njih. Človek bi skorajda posumil, da se nekdo znan skriva pod tem psevdonimom.”

Zakaj Robi:

V osnovi je naredil preprosto podlago, ki je lepa kontra originalu,  lepo je pogoljufal pri refrenu, predvsem pa ustvaril dodatno kuliso tako, da prav čutiš novo zgodbo.

Posebna pohvala: Phyrexian Negator, ki je ustvaril zelo zabaven bit, »en tak funk iz junglov, ki se ga niti Dino Dvornik ne bi sramoval. Poleg tega še poseben attitude z namenoma zamaknjenim vokalom in pa seveda duhovitost s tistim upočasnjenim vokalom pri haš-u«, in pa Sadež.

 

Sedaj pa imate še teden in pol časa za remix Karte na mizo!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply