I. Vanish napoveduje Rimarja

vanish_slab_vzorI. Vanish s singlom Slab vzor napoveduje nov album z naslovom Rimar.

Za (dobrodošlo) spremembo, naj bo novica tokrat sestavljena iz besed nekoga drugega:

“Najbolj kontroverzen raper v Sloveniji I.Vanish bo spet udaril. Vendar ne s pestmi, temveč s serijo verbalnih krušejev, aperkatov in direktnih rim, ki jih je združil na svojem novem albumu z naslovom RIMAR. Na albumu je 13 novih skladb, predvideni izid albuma pa je konec septembra. Prav zanimivo bo slišati, kaj ima I.Vanish novega ponuditi poslušalcem na svojem 5. studijskem albumu; človek, ki je bil kar dvakrat izbran na razpisu RTVSLO »Hočemo dobro glasbo«, in sicer sodeluje na kompilacijah Val 08 in letošnji Val 010, in ki je svoj pečat pustil še na treh drugih kompilacijah. O čem bodo tokrat govorile rime, najbolj pove tale njegov stavek: »lajf se naprej vrti in čez vsa ta leta, mesce, tedne in dni se dogajajo dobre in slabe stvari, ki so teme mojih pesmi«.

Ker Vanisha osebno poznam, me je zanimalo predvsem, kako je nov album sploh nastal. Glede na to, da že kar nekaj časa ni več član ekipe Dravle rec., sem želel izvedeti, kje je snemal nov material in nadaljeval svoje ustvarjanje. Pojasnil mi je, da ga je tokrat pod okrilje vzel mlad, talentiran ljubljanski producent Andrej Pečenik – Andraw, ki je album v celoti sproduciral, zmiksal, aranžiral in masteriziral, kar prej pri Vanishu ni bila običajna praksa. Do sedaj je njegove albume vedno soustvarjalo več producentov in tudi kar relativno veliko gostujočih raperjev in pevk. Album Rimar pa je delo le dveh ljudi: producenta Andrawa in raperja Vanisha. Zato iz studia Fader pošilja vsem fenom in hejterjem v poslušanje pesem SLAB VZOR, za katero je scratche prispeval Vanishev prijatelj DJ Zepp. Vizualno podobo CD-ja je oblikoval Tadej Golobič – Tedi, ki je z Vanishem sodeloval že pri prejšnjem albumu.

Tisti, ki Vanisha poznajo, vedo, da je človek, ki izpolni svoje obljube in se drži tistega kar reče, kar je danes že redkost. Pomagal in naredil ti bo uslugo pa čeprav te komaj pozna, vedno se bo odzval, kadar gre za dobrodelno stvar in še vedno optimistično gleda na življenje kljub vsemu sranju, ki nas obkroža. In čeprav je imel več padcev kot vzponov pravi: »ni važno kolikokrat padeš, važno je kolikokrat se pobereš, se iz tega nekaj naučiš in še naprej slediš svojim sanjam.

Konec koncev  – mogoče pa le ni slab vzor.”

by David Cjuta

Komad Slab vzor si (seveda) lahko tudi prenesete na svoj računalnik.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply