TRIIIPLE / Pepel in kri (2007)

Pepel in kri

TrIIIple je bistvu sestavil kar dober album, ki pa bo verjetno v dokaj veliki meri načrtno ignoriran oziroma (pre)slabo ocenjen. Problem je v tem, da je TrIIIple pred leti že izdal en album. Tisti je bil katastrofalno slab in ni bil vreden R-ja od rapa.

Z njim pa je TrIIIple ustvaril izredno slab prvi vtis, ki se ga drži še danes. Od njega tako avtomatično pričakujemo zanič glasbo, kar je novega pa nam je a-priori slabo. Oziroma slabše od dejanskega.

A subjektivno in objektivno je Pepel in kri veliko boljši od Vsaka pade. Čeprav še vedno mlad, velenjski raper ne govori več o sendvičih, supergah in Saški Lendero. Teme so tokrat že nekoliko resnejše, a presenetljivo temačne. TrIIIple je pri svojih sedemnajstih kar precej pesimistično in kritično naravnan. Tako na albumu najdemo pesmi o angelih nesreče, slabemu dnevu, govoricah,…So pa pesmi lepo tekoče in kar nalezljive.

Celotna plata ima undeground prizvok, predvsem k temu botruje nemasteriziran zvok pa tudi podlage, za katere je v največji meri odgovoren Marko Ochko. Te so sicer podobne v smislu, da se držijo neke rdeče niti, po drugi strani pa so tudi toliko raznolike, da album ne postane monoton.

TrIIIplov glas je na novi plati drugačen (seveda, saj je fant mutiral) pa tudi flow je spremenil. Deluje pa ta nov stil nekoliko posiljeno. Če je to njegov resničen zvok ali pa je namerno tak, je konec koncev vseeno.

Na Pepel in kri sodeluje tudi kar nekaj gostov, od katerih pozitiven vtis pustita predvsem Kaos Efect. Ostali pa niso na nivoju. Je pa pohvalno, da je TrIIIple k sodelovanju povabil tudi dekleta. Nusy in Ely niti ne odrepata tako slabo, kar daje upanje, da se po Polly in v zadnjem cajtu MC Katani v Sloveniji pojavi še kakšna solidna rap vokalistka.

Napredek od debitantske plate je torej očiten, še vedno pa ne gre za nek presežek na sceni. Ob trdem in resnem delu pa je lahko naslednja plata še boljša. A glede na to, da naj bi ta prišla kaj kmalu, večje razlike ne gre pričakovati. Mogoče bo le bolj pozitivno obarvana. Preskok v kvaliteti pa bomo lahko torej preverili šele s četrtim albumom, ko/če ga bo TrIIIple izdal.

Seznam pesmi:

1. TrIIIple – Intro (Mrigo) (0:35)
2. TrIIIple – Govorice ft. Kaos Efect, Ely & Helena (4:14)
3. TrIIIple – Tt lajf ft. Kaos Efect (3:54)
4. TrIIIple – Slab dan rmx (2:58)
5. TrIIIple – Moji angeli nesrece (skit) (1:01)
6. TrIIIple – Moji angeli nesrece ft. Marko Ochko (4:23)
7. TrIIIple – Nas lajf ft. Master Dogg, Kingrap & Nusy (5:34)
8. TrIIIple – Tt lajf rmx (Helena) (3:54)
9. TrIIIple – Men se zdi, da bom znorel ft. Marko Ochko (2:59)
10. TrIIIple – Dj mi kes ft. Buljo (3:57)
11. TrIIIple – Zlata prihodnost ft. Marko Ochko & Master Dogg (5:05)
12. TrIIIple – Autro (Master Dogg) (0:32)
13. TrIIIple – The end ft. Marko Ochko (5:17)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply