TEKOCHEE KRU / Adijo stari, kaki scenarij (2007)

Adijo stari, kaki scenarij

Tekochee Kru so si za svoj prvenec izbrali kar lep scenarij. Mešanica zanimivih lirik, zabavnih produkcij ter različnih flowov ponuja odlično poslušalsko izkušnjo. 14 pesmi na albumu, ki bi po prvotnih načrtih moral iziti že pred kakšnim mesecem, se ves čas drži neke rdeče niti.

Gre za prikaz situacij iz resničnega življenja na smešen, zabaven način. Komade pa moramo zares poslušati, ne le slišati, da bi dojeli bistvo. Na prvi pogled brezvezno besedilo se po večkratnem poslušanju namreč izkaže za genialno, z opisanimi situacijami pa se srečujemo vsi vsakodnevno, le nismo jih vajeni slišati v glasbeni obliki.

Tako so na Adijo stari, kaki scenarij raznolike pesmi, ki se dotikajo najrazličnejših tematik. V komadu 3PM na primer teče debata o pojmu 3PM (Shuljo: »Pri sledeči tematiki res mi jasno ni, kje so pizde materne in zakaj so ravno tri…«); pesem Ein auto, ein Mann govori o Staševem avtomobilu in njegovem ozvočenju (Mighty-O: »Najprej hodo si k skavtom, a pol si si premislo in si kupo lasten avto, ker si veo, da neo nekega zvoka, da nea poka pa da nea hara, ni visokotoncev, ni zvočnikov, ni tube in ni cara.«), Na soku je tema popivanje in maček drugi dan (Sniki: »Grde babe preveč keša to je epilog, tak da dans bom lepo chillo pa bom rajši šel na sok«); v Glavni si pa se norčujejo iz fejk frajerjev (MK: »Ketno vedno nosiš s sabo manjka ti še psička, stavim če ti dam roko mi jo boš stisno ko pička, labelo v levem žepu, keš za kremice porablaš, lep ko slika se fotoaparatom nastavlaš«).

Vsakdanje malomeščanske situacije, torej, iz katerih se je bolj zabavno delati norca, kot pa se zaradi njih sekirati in globoko razmišljati. Prav to pa je čar glasbe Tekočega kruja: glasba za dvig razpoloženja ob kateri pozabiš na probleme in uživaš v smešnih najavah. Dejstvo, da je vse skupaj podkrepljeno z dodelanimi podlagami, za kar je v največji meri poskrbel Shuljo, pa izdelku doda še dodatno vrednost. Podlage se namreč stoodstotno zlivajo z različnimi stili vseh MC-jev, obenem pa ohranjajo prepoznaven Šuljotov slog, ki iz vaših zvočnikov izvablja čist, bobneč zvok.

Gostov ni veliko, saj zaradi številčnosti ekipe niti niso potrebni; se jih pa nekaj vseeno pojavi. Med njimi tudi Eyeceeou (po novem Ico Lumbago), ki je že lani v navezi s Šuljotom izdal odličen album

Prvenec Tekochega Kruja je torej obvezen izdelek za arhiv vsakega pravega ljubitelja slo rap glasbe! Za bolj laične poslušalce pa bo tole morda vseeno malo pretežko.

Seznam pesmi:

1. Tekochee Kru – Si me ze spoznal (2:41)
2. Tekochee Kru – The Great Wok (3:49)
3. Tekochee Kru – 3pm (3:18)
4. Tekochee Kru – Oprosti mi (3:59)
5. Tekochee Kru – Ein Auto, Ein Mann (4:16)
6. Tekochee Kru – Doza (3:49)
7. Tekochee Kru – Na soku ft. Ico Lumbago & DJ Splinter (5:20)
8. Tekochee Kru – Glavni si (skit) (1:14)
9. Tekochee Kru – Glavni si (4:48)
10. Tekochee Kru – Betlket (4:17)
11. Tekochee Kru – Veronika (4:51)
12. Tekochee Kru – Na sihtu (4:25)
13. Tekochee Kru – Interno je moderno (4:19)
14. Tekochee Kru – Nea ti verjamem (skit) (1:51)
15. Tekochee Kru – Nea ti verjamem ft. Spajko (5:09)
16. Tekochee Kru – Kaj te bomo (4:30)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply