STUDIO RIBA / Fishtape (2011)

Fishtape

Gre za dolgo pričakovan in napovedovan plošček, narejen s sodelovanjem Gokota, Gerota, Marchezza, Krofa, Ne$$ in Paja. Toliko znanih imen pa lahko prinese le dober izdelek, kajne?

Odgovor je jasen DA.

Toliko različnih artistov, da plati širino in razgibanost. Beati in produkcija so dobri, prav tako svojo vlogo lepo odigrajo MC-ji. Goko je sicer na največ komadih, čeprav bi lahko rekli, da je njihov najšibkejši člen – je pa soliden. Prav tako sta solidna, a nič več kot to, Gero in Krof, ki pa sodeluje le pri komadoma Vili Resnik in Ouca. Marchezz pa poleg Paja svojo vlogo odigra najbolje, tako da je skoraj malo škoda, da ne sodeluje pri še kakšnem komadu.

Izdelek je zelo poslušljiv, edinole Goko bi še moral malo delati na flowu; teksti so dobri, razgibani, dotaknejo se tako mladih raperjev (Vili Resnik), ljubezni (Iz rumene, Lažš) kot tudi sedanje politične situacije (Draga vlada, Ouca). Komadi gredo hitro v uho, še posebej refreni, ki so dobro nastavljeni.

Sicer izdelek ni nek presežek, je palepo zastavljen, sestavljen in izpeljan projekt, tako da se že veselimo novih podobnih zadev.

Seznam komadov:

01. Goko – Intro

02. Gero, Goko & Krof – Vili Resni

03. Gero – Draga Vlada

04. Marchezz – Lov Na Morju

05. Goko & Krof – Vrti Se

06. Paj & Marchezz – Resnica Umes

07. Goko – Laz

s08. Ne$$ – Ne$$

09. Gero & Krof – Ouca

10. Goko – Iz Rumene

11. Goko – Na Svoji Ulci

12. Goko & Marchezz – Iscm

13. Folk – Outro

 

(avtorica recenzije je d0lly)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply