MRIGO / Če se ne poznamo (2006)

Če se ne poznamo

Mrigo je od EP-ja Reprazent napredoval in s Če se ne poznamo ponudil zelo soliden izdelek z dobrimi biti, zanimivimi pančlajni in nekim samosvojim pristopom.

Mrigs je sicer tipičen predstavnik velenjske scene, kar pomeni, da je veliko govora o travi, policajih, glasbi, frendih, pičkah, oblasti, … večkrat se tematike tudi ponavljajo, a kot celota deluje in je zanimivo. Kaj dosti ob poslušanju ni potrebno razmišljati, saj je vse skupaj povedano enostavno in direktno. “… državo zafuki s prevaro, tk ko oni zafukavajo nam špile, hočjo, da vrtim vinile, inšpektorca, gospa, jebem vam mater, ker vzeli ste mi pirate, sam če nimam za plate keša, lah pokličem Cuca, da poštima dva kreša, pa naj nam zavarovanje plača, sam veš, da sranje se vedno vrača, tisto, kar ukradeš, enkrat zgubiš, zato zdej vedno povsod, kjer sm kradu, pustim drobiž …”

Njegov stil prinaša počasnejši flow, ki ga zna lepo zliti s podlago, se prilagajati in ugajati; njegov glas pa je bolj grob, a ne agresiven. Podlage, ki jih je zbral so njegovo delo, nekaj pa so mu jih “podarili” kolegi:  Mentally Ill, Aleš Jazbec & Zme-Den, Šuljo, Ziebane, DJ Baam. Večinoma gre za poslušljive zadeve z določenimi presežki, skupni imenovalec pa je bolj umazan zvok s sempli.

Tudi goste svoje opravijo dobro, tako da gre za kompletno zadovoljiv album, ki ga ne gre prezreti.

Seznam komadi:

01. Mrigo – Intro
02. Mrigo – Benga ft. Nemir & Denzo
03. Mrigo – S’j ves
04. Mrigo – Za svinje (skit)
05. Mrigo – Sake v zrak ft. King & Nered
06. Mrigo – Na soci
07. Mrigo – Prasec ve
08. Mrigo – Vcasih mi pride ft. Moy-chi
09. Mrigo – TuLe zivali (skit)
10. Mrigo – Bediva
11. Mrigo – Pis vojaki
12. Mrigo – Raj
13. Mrigo – Pekel (Nemir)
14. Mrigo – Mrigo, Mrigo
15. Mrigo – S’j kul
16. Mrigo – Autro
17. Mrigo – Na soci (Mentally ill remix )

[youtube_video id=”nVlnuHXLmRE”]

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply