I. VANISH / Direkt (2005)

i.vanish

Sam se tega spomnim tega tako: na določenih forumih so se začeli pojavljati določeni “underground” komadi. Eden je nosil naslov Samo bog ve zakaj. Že naslov me je avtomatsko odbil, a se mu vseeno dal priložnost.

Komad je imel smisel, neko privlačnosti in drugačnost. Bil mi je všeč. In bil mi je znan glas. Ugotovil sem, da je Vanish v bistvu sosed iz sosednjega bloka v Dravljah. Pa to v bistvu nima veze z recenzijo, je pa s tem bolj pri tegnil mojo pozornost, saj takrat še nisem bil “slorapfan”, bil sem le fan slo rapa.

Direkt pa je njegov prvenec, EP z devetimi komadi, ki je nakazal njegovo smer: pridigar, človek, ki vidi in opozarja na probleme, situacije, ki jih drugi morda ne vidijo, oziroma jih boli kurac. Žal to počne na zelo trd način, a tako pač je.

Če rečemo, da je poslanstvo rapa bolj to, kaj pove, kot to, kako pove, potem ni fer, da I.Vanishu kaj očitamo. Čeprav je njegov flow tak kot je. Sicer se je njegova “kariera” zares začela, ko je spoznal Joviča in Radiča, s pomočjo prvega je nato posnel še kar nekaj komadov, potem pa so se malce začele poznati razlika v letih in razmišljanju.

Ostanimo pri Direktu: kar nekaj pametnih in inovativnih rim in pointov, Olena in malce reprezentinga ter neuraden hit Monopoly so bili dovolj, da je I.Vanish opozoril nase.

Seznam komadov:

01. I.Vanish – A je jasn (center mesta)
02. I.Vanish – Pred svetovno poroto (posveceno zrtvam cunamija) ft. Borci Borisovci
03. I.Vanish – Moj nemir ft. ApostolBlu
04. I.Vanish – Plejercki
05. I.Vanish – Olena
06. I.Vanish – Zdruzmo se ft. H-Town thugstaz & 6 samples
07. I.Vanish – Monopoly ft. Kvartovski junaci & Mr. Nobody
08. I.Vanish – Dravlje do smrti
09. I.Vanish – Samo bog ve zakaj

 

[youtube_video id=”rfpoziuV19A”]

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply