HIP HOP KONJICE / Same žvadi (2007)

Same žvadi

Lep poskus, ki pa se na žalost ni najbolje posrečil. Crew ideja je za slovenski prostor nadvse dobrodošla in zanimiva, saj smo večinoma navajeni solo artistov, duetov in le v redkih primerih lahko govorimo o skupinah, kaj šele o krujih. Vendar pa Same žvadi ne izzveni najbolj kvalitetno.

12 članov crewa Hip Hop Konjice na kompilaciji predstavi 16 različnih pesmi. Produkcije so raznolike, nekatere so solidne, žal pa je tudi nekaj slabših. Je pa malo komadov, ki bi bili poslušljivi kot celota. Občutek sem dobil, da se je na kompilaciji znašlo prvih 16 posnetih pesmi. Nekatere so namreč res slabe in si ne zaslužijo te časti, biti na kompilaciji, ki naj bi resneje predstavila neki ekipo širši javnosti.

Če zaokrožim, je le 5 pesmi takih, da se skladajo podlaga, flowi in besedila. Ti komadi so v bistvu čisto poslušljivi in primerni. Težava pri slab(š)ih komadih so tako MCji, ki (nekateri) še niso na nivoju, besedila, ki dostikrat izpadejo kisla, kakor tudi neposrečenae glasbene podlage. Mislim, da bi žvadi morale še malo povaditi, posneti še kakšen komad in potem iz širše baze izbrati tisto najbolje. Lahko pa da se motim in so izbirali med enormno količino pesmi; v tem primeru je moje mnenje, da se jim ta izbor ni najbolje posrečil. Lahko pa izrazim upanje, da bo naslednja kompilacija bolj na nivoju.

Zanimiv izdelek torej, ki pa bi lahko bil mnogo mnogo boljši. Začetek je, nakazane so pozitivne smernice, na katerih mora crew graditi, da bi se naslednjič prikazal v lepši luči, vse slabše elemente pa mora popraviti oziroma odstraniti.

Seznam pesmi:

1. Sauce & Supo – Same zvadi (2:14)
2. Supo & Fakie – Riot (3:30)
3. Supo & Fakie – Insane (4:02)
4. Bolfi & Luxi – Se vedno (3:33)
5. Luxi & Pingo – Ne mine noc (4:59)
6. Lami & Bolfi – Free vrteli (2:58)
7. Sauce, Fakie & Luxi – Naj narod bo planet (4:10)
8. Slapci – Na izi (2:43)
9. Kristof – Vcasih (2:20)
10. Mocho, Bolfi & Luxi – Naveza (2:45)
11. Pingo, Fakie & Mocho – My crew (3:50)
12. Supo & Mocho – As (2:44)
13. Sauce, Fakie & Strmi – Kaj sem postal (5:20)
14. Mlajnkul & Bolfi – Nedosegljiv karakter (3:36)
15. Bolfie & Fakie – Ko sem na tleh (3:45)
16. Zvadi – Vedno (4:41)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply