EMKEJ / Šmorn (2010)

šmorn

Danes bomo predstavili Emkejev recept za hip-hop šmorn na tekoči način, ki smo ga dolgo in nestrpno pričakovali.

Sestavine:

1 MC – Emkej ali MK

3 avtorji podlag: Šuljo, Ghet, Kato
5 gostujočih MC-jev: Mito, Sniki, Mike, Amo, Mrigo
štajerski sleng
ščepec humorja
doza reality checka
potreben čas: manj kot 1 ura
št. kosov: 13: Šmorn, Drugam, Neoš ki, Zagovor, Višja srednja, Srferi, Spejs ship, Skitnaspizdjenbit, Simpa, Overdoza, Od rasti, Rajčica, Delamo rap

Izberemo raznolike podlage, ki naj bodo mestoma trde, večkrat pa doneče, za boljši okus naj bo ena podkrepljena z rock ritmi. Zvok kitare tudi pri drugih nič ne moti, če je vrste Bosh-T. Vse skupaj lepo premešamo in pustimo vzhajati. Priporoča se, da je zvok malce umazan, vsekakor pa ne sme biti premalo izrazit.

Ko masa zakrkne, testo posujemo s smislom za humor in duhovitimi domislicami. Če jih imate, dodajte svoje lastne in posebne sestavine, ki bodo vaš šmorn naredile drugačnega od ostalih. Da se masa ne bi preveč strdila, že v osnovi dodajte 2 člana Tekocheega kruja.

V ponvi stopimo rime in nanje precej na debelo vlijemo reality check. Pazimo, da dobro obdelamo izstopajoče tematike kot so kolegi avtorji, poslušalci, internetni uporabniki, dekleta, opojne substance, alkohol, življenje in glasbo samo. Lahko smo kar ostri in dodamo začimbo govedine (beef). Ostale tematike so lahko po vsebini lažje ali težje, pomebno je le, da naj bodo vse sestavine iskrene kvalitete, po želji z rahlim vonjem po vzvišenosti.

Pečemo toliko časa, da se sporočila lepo uležejo. Mešamo počasi, z nekoliko lenobnim ritmom. Če nas prime, lahko tudi bolj veselo, a naj bo to izrazito. Zelo je pomembno, da je vsak premik tekoč kot na valu.

Dodamo še rime gostujočih MC-jev, nato obrnemo ploščo in zadevo ponovimo ter pečemo še novih 42 minut.

Potresemo s spomini iz otroštva in razrežemo na nekaj manjših delov (13). Šmorn zavijemo v papir, da se ne navzame okusa plastike, in serviramo fanom. Ponavljamo toliko časa, dokler ga ne zmanjka. Vrednost obroka naj si poslušalci izberejo sami. Slednjim se priporoča tudi, da ne jejo na prvo žogo, saj tako Šmorn lepše hrusta. Po želji obroku priložimo vtičnico, če bi kdo ne poštekal recepta in sestavin.

Tako, tak je Emkejev recept za Šmorn. Naj vam tekne! Meni je zelo.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply