EMKA / En povedat more EP (2007)

en povedat more
Končno smo jo dočakali. Pr(a)vo kranjsko hip hop “plato” namreč. Za prebuditev glasbene scene v največjem gorenjskem mestu je tokrat poskrbel Martin Klepec oziroma Emka, ki je v teh dneh ljubitelje rapa predramil s svojim prvim celovitim izdelkom – En povedat more EP.
Mala plošča je v veliki meri izpoved dogodkov, ki so se odvijali v preteklih letih, vanjo pa je vključil razne goste, ki so z njim povezani že dalj časa in brez katerih EP ne bi bil to, kar je.20-letnik je svojo glasbeno pot začel že v osnovni šoli, ko je na kaseto posnel svoje prve demo posnetke. Po poslušanju in zbiranju raznih plošč, ki so ga zaznamovale za življenje, je ob prvi slovenski kompilaciji “Five minutes of fame” oz. “Za narodov blagor” spoznal, da lahko tudi v slovenskem rapu najdeš bistvo. Po nekaj pretečenih mesecih ter po spoznavanju raznih ljudi, ki so bili podobnega mišljenja, je cela zadeva prerasla iz otroške navdušenosti v nekaj več. In tako se je začelo zares. Leta 2002 postane Emka eden izmed ustanovnih članov zasedbe TLMP (The Last Minute Project), ki je želela zbuditi takratno zaspano kranjsko sceno. Po prvih vajah, snemanjih in nastopih, se je to v določeni meri tudi zgodilo in stražiški hip hoperji so se širšemu kranjskemu občinstvu prvič predstavili leta 2002 na prireditvi Bek tu skul, kjer so nastopili skupaj s Klemnom Klemnom, Trkajem, 6Pack Čukurjem in ostalimi. Do leta 2005, ko je skupina TLMP tudi uradno delovala, so s svojimi komadi navdušili občinstvo na številnih koncertih po celi Sloveniji.

CD-ja pa TLMP-ju očitno ni bilo nikoli usojeno izdati. Morda je bila za to kriva tudi celotna slovenska hip hop scena, ki je bila takrat v veliki krizi, a z letom 2007 se rap spet vrača na ulice, v koncertne dvorane in klube. Kaj se dogaja in ustvarja v Kranju ter kakšne so “gotove scene”, vse to vam v slabe pol ure trajajoči tlačenki predstavi Emka. V refrenu naslovnega komada plošče je glas posodil Gen.Glock, kot eden izmed pripadnikov novejše talentirane kranjske garde, na naslednjem beatu pa skupaj z Emko “začilira” še Kenny. Na EP-ju ne manjkata niti štiri leta stara kranjska klasika – Z ulc Krana, v kateri “podajata” rime še TLMP-jevca DMD ter NC.

Številne ostale komade začinijo še zabavni skiti, posneti na mobilni telefon resnično ob pravem trenutku. To je vsekakor CD, ki je ga mora imeti obvezno vsak ljubitelj hip hopa v Sloveniji, še posebej seveda na Gorenjskem oziroma v Kranju.

Seznam komadov:
01. Emka – Intro
02. Emka – En povedat more ft. Gen.Glock
03. Emka – Kenny & Emka (skit)
04. Emka – Gotove scene ft. Kenny
05. Emka – Z ulc Krana ft. TLMP
06. Emka – Pouhn smeha (skit)
07. Emka – Spet nazaj (Dejstva) ft. DMD
08. Emka – Vsak enkrat pomisl
09. Emka – Bou (skit)
10. Emka – Moja rima (remix)
11. Emka – Outro
 
(avtor recenzije je Nejc Škrlep na ksk.si, april 2007)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply