DRILL / Nuklearna zima (2013)

Po daljšem času spet en konkreten in predvsem kompleten izdelek.

Raznolike produkcije na Drillovi Nuklearni zimi ustvarjajo različna razpoloženja, ki jih spremljajo besedila, v katerih se je Drill končno nehal zapletat v lastne misli, tako da zna sedaj na kratko povedati, kar je želel, in izpostaviti point komada.

V vrsticah in kiticah je malo jeze, malo storytellinga, nekaj intime, tudi nekaj obveznega dokazovanja in »učenja« … Svoje dodajo tudi gostje tako, da v vsakem komadu najdeš nekaj zase, vsakič posebej se ti zbudi neka misel, prikrade spomin, prebudi neko čustvo. Kar se tiče izvirnosti je najboljši del (ali pa vsaj eden izmed njih) Emkejeva kitica na Ptici.

Naslov plate je mogoče preoster, saj vse skupaj ni tako črnogledo, čeprav pa res pogrešam poskočen komad, ki bi si ga človek zavrtel na kakem žuru. Ok, Slepi potnik ni slaba izbira.

Drillov napredek je nemogoče spregledati, prav tako je očitno, da ekipa Wudisban ve, kaj dela. Če bo Velebor vsaj na tem nivoju, ga že komaj čakam. Do takrat pa bodo membrane trpele ob zvokih Benjamina Shocka, Smooth Criminala, Šinksa, Nitea, Mentally Illa, Emkeja, Gheta, Gerota, Burketa Katicha, Nemirja, Hugota, Kizota, Tropskega, Crnega, Struja, Erika…

DRILL – Nuklearna zima:

01. Drill – Ko pade zivo srebro
02. Drill – Slepi potnik
03. Drill – Pozno ponoci
04. Drill – Sled pisala ft. Hugo
05. Drill – Solka story
06. Drill – Skit
07. Drill – Blast ft. Gero & Ghet
08. Drill – Poglej v moje zakulisje ft. Kizo
09. Drill – Hibernacija ft. Tropski
10. Drill – Ena nula ft. Stru & Crni
11. Drill – Civilni upor ft. Nemir
12. Drill – Svet stoji na vladi ft. Ghet
13. Drill – Otrok vesti ciste
14. Drill – Bogat si ft. Emkej
15. Drill – Artikel ft. Erik
16. Drill – Pjehe
17. Drill – Ptice ft. Burke Katich & Emkej

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply