SHOWDOWN / Pol-pol

Na nekaj vprašanj sta odgovorila Chea in Hi-Jack, člana dua ShowDown, ki sta pred časom izdala svoj prvenec z naslovom L.J.U.’s finest. 

LJU’s finest. Kar malo samovšečen naslov? Kako sta se odločila zanj?

S.D.: U bistvu sva hotla plato na začetku celo posnet v angleščini,in to bi definitivno bla L.J.U.’s Finest, ker sploh ni nobene druge na sceni, vsaj ne da bi midva slišala zanjo. Pol je bil pa že posnet komad in je naslov pač ostal

Kaj je tisto glavno sporočilo albuma?

S.D.: Sporočila albuma kot celote ni. Vsak komad posebi ma neko svoje sporočilo, sam so si tok različna, da jih ne bi mogel združt v neko sporočilo albuma.

Kako to, da polovica v angleščini?

S.D.: Kot sva že prej rekla, je sprva bil album mišljen kot angleški. Pol sva vidla, da se to ne bo najbl obnesl, ker zaenkrat delava za slovenski trg, tko da sva se pol odločla, da bo pol-pol.

Se vama zdi to pravilna odločitev?

S.D.: Z albumom sva hotela zadovoljit čim več okusov, in kukr sva do zdej dobila feedback-a, je enim bl všeč angleška, drugim bl slovenska polovica. Tko da je bla odločitev pravilna, k si zdej vsak lah najde neki, kar mu je všeč.

Pravita, da že kar nekaj let ustvarjata. Kako sta začela?

S.D.: Začela sva v kleti z mikrofonom za 2.000 sit in zastarelim računalnikom.

Zakaj nismo nič slišali prej? Razen tistega spota?

S.D.: Ker nisva pod Menartom. Hahaha.

C.: Do zdaj sva se večino časa ukvarjala predvsem z snemanjem komadov in  drugimi obveznostmi kot so šola, šiht,…, tko da ni blo časa še za promocijo.

»ShowDown končno je pršel, plato LJU’s finest sa za vs je izdal.« Kaj s tem mislita? Sliši se kot, da bi se vama morali zahvaliti.

S.D.: Sploh ne, “končno je prišel” zato ker je blo ful enih zapletov pred izdajo plate, “sam za vs je izdal” pa zato, ker je nisva izdala zase, ampak za vs, k jo poslušate.

H.: Tko da se u bistvu midva zahvaljujeva vm, in sva v zahvalo ker naju poslušate, izdala plato sam za vs.

Na kater komad s te plate sta najbolj ponosna, kateri je tisti pravi S.D.

S.D.: V slovenščini: Lublana, v angleščini: L.J.U.’s Finest

Kako pa je s produkcijo bitov? Delata oba?

S.D.: Odvisno od komada. Ene beate je naredu Chea sam, ene pa sva nardila oba

H.: U bistvu sm js bl zadolžen za melodije.

Gostje. Kako do sodelovanja z Uzijem in kdo je on? Kaj pa Kas – iskreno, a se vama ne zdi, da čist uniči komad?

C.: Pozabu si DJ Kustur-ja oment, k se je ful izkazu na scratch-ih.

S.D.: Uzi je raper iz Rijeke, k že par let živi v Lublani, kjer sva ga tud spoznala. Vsakdan je bil pa prvi komad, k sva ga posnela v slovenščini. Ful nama je bla všeč ideja za celoten komad in njegovo sporočilo, tko da sva pol zanj posnela še video.
Za Kas-a je že neki folka rekl, da čist unič komad, al pa da ne paše gor, sam kar se naju tiče, to ni res. Ne bova rekla, da najbolš zrepa, al pa ful hudo, sam ni pa tud tok katastrofalno, da bi čist uniču komad.

Kako sta sicer sama zadovoljna s končnim izdelkom in kako z odzivi drugih?

S.D.: Glede na to, da sva vse nardila sama, je izpadl precej bolš, kt sva pričakovala. Tud odzivi ostalih so do zdej večinoma pozitivni, itak pa nikol ne morš vseh zadovoljit.

Aja, še nekaj: zakaj za vraga se polovico tekstov na ovitku ne da razbrat?

S.D.: Pri dizajnu sva uporabila isto pisavo in velikost črk na vseh straneh. Tko da tud nama ni najbl jasn, zakaj je na tistih straneh tko izpadl. Lah da naju je kej program zjebu, lahko pa da je prišlo do napake v tiskarni.

Cilji za naprej?

S.D.: Na začetku prihodnjega leta (februar?, marec?), bova izdala plato ShowDown-Zmešani posnetki (mix tapes), zatem pa druga plata, ki je zaenkrat še ne bova napovedovala. Do takrt pa čimveč koncertov.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply